I'm important

Jag är viktig, tycker norska staten. Det tycker jag med. Statistisk sentralbyrå undrade lite om min utbildning. Det var en undersökning om folk som bor i Norge men har utbildat sig i andra länder. De ville veta "hvilke ressurser som finnes i Norge. Super resursen Rebecca finnes i norge! Jobbar och sliter och betalar skatt vettu! :)

Kul bok

Hihi, läs. Jag tyckte det var lite kul. :) texten är ifrån Alexander McCall Smiths bok "Scotland street 44". Jag gillar hur McCall Smith skriver. Om jag skulle skriva en bok så skulle jag vilja skriva på samma sätt som han. Enkelt, rakt på fast med känsla utan att det blir ihåligt eller olitterärt. Det vore kul att kunna skriva som han.

Yummy

Yummy lussekatter. Första gången jag har bakat lussekatter själv. Vuxen poäng. Idag har jag också köpt och bytt till dubbdäck på cykel, dock bara på framdäcket för det fanns bara ett tillbuds däck kvar. De skulle få in fler nästa vecka men först vill jag se om dubbdäck är nått att ha. Förfrös nästan mina fingrar när jag meka med cykeln, men det känns gött att ha klarat det själv. Dessutom har jag också städat lägenheten, tvättat en maskin, vikt tvätt och lånat om en bok på biblioteket. Om jag bara hade jobbat idag också så hade det inte varit helt omöjligt att en feminist hade velat utropat mig till minister. Men men tur är väl det att jag va ledig idag för då slapp jag ju förklara att jag inte är feminst (jag känner mig alltid som en feminists dröm när jag gör nåt traditionellt manligt, typ fixa cykeln, bygger ihop nåt, eller typ bara hinner med sjukt mycket på en dag, typ värsta ba superwoman haha). ;)

Dagen idag

This is me today. Latmaskar mig i schäslongen. Sov över 11 timmar i natt. Så idag har jag inte gjort så mycket mer än att justerat bromsarna på cykeln, gymmat, tvättat, små plockat iordning på ting och läst lite. Nu tänkte jag att jag skulle spela lite bas och sedan laga lite god mat. :)

Tønsberg torg

Tønsberg torg har byggts om och idag åter invigde de torget. Tyckte det var lite fint med vatten trappan. Det blir nog lite nice att sitta på torget i vår/sommar. Torget i Tønsberg är typ i nedförsbacke, lite annorlunda. Jag tror det har varit en kyrka där bl.a. innan för det var små guldtexter i stenen där det stod om heliga Maria bl.a. Inte så konstigt kanske för Tønsberg är Norges elste by. Historia är spännande. Det finns många platser jag skulle vilja åka i tidsmaskin till bara för att se hur det såg ut där förr och det vore också spännande att kunna få se hur ens förfäder såg ut och veta vad dem jobbade med och vad deras intressen var, tycker jag. :)

Self styling hair

Idag vaknade jag med sidbena. Så det var bara att borsta håret lite och ta lite hårspray. Skönt när håret själv tar lite initiativ till förändringar i frisyren tycker jag. ;)

Ettbro, tvåbro, trebro, fyrbro, fembro...Tibro!

Hur många gånger har inte jag gått över vägen vid samma övergångställe? Och först idag såg jag att "knappburken" på stolpen var tillverkad i Tibro. Small world. Kollade på ett annat övergångställe, även där Tibro. Undra om alla i hela Norge är tillverkade i Tibro? Mitt kära Skaraborg är inte så långt borta ändå. :)

Kund

Idag hade jag min livs värsta kund. Han var så obehaglig och otrevlig att jag egentligen kanske skulle ha antingen bett han gå eller ropat på en kollega så hon kunde ta över. Han hade helt enkelt bestämt sig för att jag var dum i huvudet och inte förstod nånting och han var inte rädd för att visa sitt förakt. Han skulle sända två ting och jag försöker alltid att va så trevlig och service inriktad som jag bara kan för att kunden ska bli så nöjd som möjligt. Men vissa människor förstår inte att man ska va trevlig tillbaka. Han kommenterade hur jag skrev (förklarade att det skickas med dator så det blev ju dataskriven text), han pekade på fel namn på ett papper och tyckte det var självklart att jag skulle kunna läsa det som stod skrivet under hans hand, det var nåt hela tiden, hela tiden och sedan så avlutar han innan han gick med att det är ju inte så svårt att skicka iväg det om inte jag klarade det så kunde säkert nån annan på butiken det. Han rörde på sig en massa, sånna där hetsiga rörelser som både gjorde mig ännu mer obekväm och började undra varför och om han var lite ostabil liksom. Nä, usch obehagligt var det, mådde faktiskt lite illa efteråt.

Sommerfugl

En søt liten sommerfugl (uttalas sommerfuul), besøkte butikken våres idag. Hvor den kommer ifra vet jeg ikke, jeg fant den i vasken når jeg vasket hendene mine. Pen var den i vart fall. Hihi jeg begynner å bli flink på å snakke och skrive norsk. Jeg synes det er lit moro. :D

Søstrene Grenes

Jag var ju på stan i lördags en sväng och gick in i den hyfsat nyöppnade butiken Søstrene Grenes. Först trodde jag det var en sån där typ parti butik att dem får in en massa av ditt och datt i varierarande kvalitet men för varje steg in i butiken gillade jag den mer och mer. Från skeptis till favorit. Det fanns ju massa fint och till bra priser samt var det en mysig stämmning där och butiken kännes lite som dem där butikerna på Liseberg, mysig och genuin. Dem hade pyssel, present artiklar, krydder, godis m.m. Riktigt fin butik. :)

1 mil

Idag cyklade jag upp till Teie berget och gick fyra varv på elljusspåret. Det var riktigt nice att gå uppe i skogen en solig dag som denna. Det är nästan samma slags skog här som på Billingen. Fast utsikten här är av skärgård och hav, istället för milsvida landsbygd.

Tavla

Jag var i en inrednings butik som heter Bohus idag mest bara för att kika lite. Men så hittade jag en julklapp och den här fina tavlan. Dock köpte jag inte tavlan utan jag tänkte försöka måla en egen. Jag har tre liknande inramade vykort i samma stil som jag köpte för några år sedan när jag och pappa var i Skagen. Det är ju lite roligare med tavlor som man har målat själv. :)

Johan Falk

åh, jag älskar Johan Falk filmerna!! :) så bra! Både idag och i går kollade jag på Johan falk. Lite kul är att jag gick ut på spiderchicks blogg och så hade hon ett blogg inlägg om samma film som jag hade sett. :) Seth Rydell äger ju i de filmerna, man skulle vilja ha en Seth Rydell som man kunde plocka fram då och då och som kunde fråga folk om det var nåt problem eller nåt i den stilen och som kunde stå upp för en så man själv slapp. Det hade varit bra. Kan se flera bra fördelar med det, förutom kanske det att Seth Rydell bara jobbar för sin egen vinning. Men men..

Julklapps idéer

Jag och bror snakkade på Skype förut angående julklappar, ska bli så mysigt att julshoppa. Jeg gleder meg. :) Men ska vänta till slutet av november innan jag börjar shoppa. Must get the christmas feeling first. Även om hela butiken är jul så måste jag vara lite närmare advent innan jag kan börja julhandla. :) Jag har en hel del idéer men bara en är jag nästan hundra procent klar för att köpa. :)

Farsdag

Grattis pappa på farsdag! Hoppas du har en bra dag! :)

Tro, hopp & kärlek

Ibland när jag är trött eller ledsen eller både och, så tänker jag så negativa tankar inför framtiden. Det är ganska så irriterande och så som mamma sa idag när jag pratade med henne i telefonen så är det typ det man tänker på skapar man och drar till sig. Jag tror det är stark magi, eller vad man ska säga. Jag tror på tankens kraft. Det både skrämmer mig och stärker mig. Det skrämmer mig för att jag vill ju inte att mina negativa tankar i mina dark moments ska förstöra min framtid. Men det stärker mig för jag kan ju få allt jag vill om jag verkligen vill det. Vinna på lotto kanske inte är super lätt att visualisera fram men hur man vill leva sitt liv och vad man vill göra är ju lite mer realistiskt och möjligt om man verkligen vill och vågar. Jag måste verkligen tillåta mig att vara trött på morgonen ibland, var irriterad över saker och känna obehag inför ting utan att jag ska lägga en massa värde i det och bekräfta fel genom det negativa. Man måste ju ha ups and downs för att känna igen glädje, annars skulle allt bara vara neutralt hela tiden och hur kul kan det va? Så här är några ting som jag önskar mig i framtiden; fortsatt goda relationer till mina nära och kära, resor och se fina platser, glädje, harmoni, bra vardag, fin bil, man och barn, vovve, modernt funkis hus, eget företag, äga ett/flera hyreshus m.m. m.m. Detta är mina långsiktiga framtidsplaner blandade med sånt jag alltid vill ha i mitt liv. Jag har ju även närmare planer om saker och ting jag vill göra i mitt liv, men det avslöjar jag inte än , inte här i alla fall. ;)

Ordning i köket

Idag lagar jag spagettigratäng på den överblivna taco köttfärsen från igår. Och medan maten är i ugnen passade jag på att skapa lite ordning i köksskåpen. I like ordning. Bilden är av mitt krydd och godis skåp, I've got a lot of candy. I mitt andra matskåp har jag bara pasta och en påse ris. Pasta är typ min basföda. :P det är så bra att gå igenom skåpen ibland för då får man ju lite koll på vad som är där inne och om nåt håller på att springa sin väg, datum mässigt menar jag. Hittade för gammal nyponsoppa. :( oöppnad, och då blev jag ju sugen på det bara för det. Får köpa nytt i swedenland om 1,5 månad. :) Sen har jag också två påsar med kaffe fast jag bara dricker det på jobbet. Nån när och kär som vill komma förbi på en kaffe? :)

Julebutikk

Idag/kväll har vi pyntat butikken til jul. :) 12,5 timmar har jag varit på jobbet. Jag är liksom som ett duracell batteri, jag bara går och går. Det är nice. Först nu i schäslongen så känner jag mig trött. Va tycks? Det bordet var det all me. Det var det svarta bordet, med svarta julgranar, ljus och grönt. Jag blev riktigt nöjd. Resten av butiken hjälptes vi åt till att fixa till. :)

Dreams

Ikväll har jag dagdrömt lite om hur jag vill att mitt liv ska se ut nästa sommar. Det är nice att dagdrömma ibland. :) Det bästa med att dagdrömma är att man kan drömma sig bort totalt. :)

Solnedgång

Fin solnedgång va? Ser nästan ut som eld.

Yogert

Bilden är av min lunch, riktig gott faktiskt med kiwi i yogerten. Flingorna fick vänta till jag hade tatt kort. :) Idag var jag ledig och har fått gjort en hel del så som; städning, inhandling av mat, betalat omsträngning av tennisrack, läst ut en bok och lämnat in den på biblioteket, te med bokläsning inkl. den obligatoriska tuppluren som brukar efterfölja. :) Till middag blev det riktigt god mat, färsk bandspagetti med spenat och bacon. Mums! Gott. :)

Bra kväll

Ikväll har jag varit och spelat tennis med gubbarna. Det var verkligen kjempe kjempe kul!! Vi spelade dubbel och det var mycket bra spel och skratt. Och min serve börjar hitta tillbaka till mig, vilket känns bra. :) Kändes lite segt att dra iväg till tennishallen i mörkret och kylan på kvällen men det är så kul att spela. :) Nu är det stjärnklart ute och frost, försökte ta en bild på himmelen men bara en starkt lysande stjärna ville fasta på bild. Är det nån som vet vad den heter?

Lagerhaus!!

Lagerhaus, jag saknar dig. Varför finns det inte ett Lagerhaus i tønsberg? Jag vill ju göra lite av min jul shopping där. :'( Visst finns det ju liknande butiker här men ändå. Lagerhaus är ju liksom Lagerhaus.

Tre i rad

Idag jobbade jag 7,5 h, oftast brukar jag bara jobba 5h på lördagar men en lördag i månaden är en lång dag. Och idag var den verkligen lång. Visst var det lite kunder och lite som skulle bli gjort innan helgen, men överlag var det en stille dag på jobb. Jag och kollegan underhöll oss en stund med att spela tre i rad. :)
RSS 2.0