Krok

Ser ni locken? Den ser ut som en liten krok. Trots regnväder ute så har locken varit sån hela dagen. Hehe måste sett lite galen ut idag på jobbet. :P

Yoshi vovven

Förråd

Idag har jag ryddat som det heter på norska. Dvs plockat iordning på ting och jag har även vaskat (städat) lägenheten. Sedan har jag även gått igenom lite kläder i min byrå. Jag har så mycket kläder, att jag säkert skulle kunna ta semester från tvättmaskinen i en månad och ändå gå i rena kläder. Sedan har jag också skapat lite ordning och reda på loftet. Jag gillar ordning och reda, det är nog lite av en hobby kan man nog säga för jag tycker det är hemtrevligt att små plocka med ting och det är ju då man får koll på vad man har. :) På loftet hade jag en påse med tomma svenska cocacola burkar i en låda. Dem går ju inte att panta här och vem vet när nån kommer och hälsar på mig, det kan ju ta flera månader innan nån kan köra dem till Sverige?! Så jag pallar inte att dem burkarna tar upp en av mina fina Ikea kassett lådor, när den kan bli använd till andra ting så jag gick ned i källaren med burkarna och slängde in dem i mitt förråd. Det är förrådet så är på bild. Det är kullersten på golven, och tønsberg är ju Norges elste by och en kloster ruin ligger typ 50-100m längre bort så vem vet det kanske var en väg här förr i tider där mitt hus är, eller en del av klostret? Jag tycker mitt förråd är lite läskigt, ser ni stenen? Det ser ut som en mini offersten eller nåt. Hu!

40-tals människa

Jag tror jag blivit lite av en 40-tals människa, jag har börjat lyssna mycket på radio, på bandit rock. I lördags satt jag uppe till 12 då bandit rock party tog slut och lyssnade samtidig som jag satt och pysslade. Det var ju typ så folk spenderade sin tv-tid förr innan tv var uppfunnen och alla hade en hemma. Det är ganska nice.

Snö! :D

Och idag hittade årets första snö hit till Tønsberg. :) så här ser det ut utanför mitt fönster nu i kväll. Det blir så ljust och tyst när snön ligger. Allt jag hörde när jag cyklade hem från tennisen i kväll var ljudet av snö under cykel däcken. Man får en sån där jul feeling nu, man vill nästan sätta igång med julklapps inköpen redan nu. :)

Arkitektur

Idag var det gött och vakna även om det var en fågel som halkade omkring på mitt takfönster som väckte mig. Vintertid. En extra timme. Nice. Men nu blir det ju mörkare en timme tidigare så jag är fortfarande inställd på sommartid och blir förvånad att klockan är så lite hela tiden. Hur som helst, var jag ute och gick en sväng och gick förbi det snygg eleganta kontorshuset på Kaldnes. Det huset måste ju verkligen ha blivit precis lika fint i verkligheten som på ritningarna. Giller verkligen hur färgerna passar så bra ihop med varandra, och att det grå och bruna går igen på fönstren.

Kanske en koan?

Kom på en fråga idag. Hur mycket pengar gör en genomsnitts människa av med i ett helt liv? Intressant om du frågar mig, för hur ofta ser man inte folk med en eller flera påsar med nåt dem precis har köpt? All the time. Hur mycket pengar blir det i slutändan efter ett helt liv?

Varm høst

Här är en bukett som jag gjorde på jobbet i veckan. Lite så där varm höstbukett feeling. Ser ni tillandsian? :) (det vita trasslet runt buketten, så fint!).

Födelsedagsfirande

Idag fyller Lisa år, det firades med att jag, lisa, hennes kille, och två till åt middag på Havariet. Jag åt entrecote (eller hur det stavas) med pommes frites. Det var väldigt gott och trevligt. :) Nu är jag trött och ska gå och lägga mig. God nattis. :)

Skrotar dag

Idag har jag bara varit hemma och skrotat. Det har varit nice. Kanske känns det helt okej att inte har gjort nåt annat än att pysslat och lagat god middag idag bara för att jag ska spela tennis i kväll. Jag har varit ledig i tre dagar och dem dagarna gick alltför fort om du frågar mig.

Halsband m.m.

Jag tänkte dela med mig av min dag hittils. Lite så där snabbt och kort. Sovmorgon, satte igång en tvättmaskin, snakka lite snabbt på Skype med bror, cykla till gymmet, träna, cyklar från gymmet, dusch, lunch, hänga tvätt, små plock av saker som har fått fötter, fotbad och bokläsning, handtvätt av min favvo mössa och regnjacka och så har jag lagat mitt halsband som jag fick i födelsedags present av Hanne och Janet, läder snöret hade gått sönder. Nu blir det te och bokläsning och till middag ska det blir lax och potatisklyftor i ugn med en utsökt burk cocacola. :) planen är också att jag ska hinna virka lite streetart också. :)

Annoying people

Vet ni vad jag stör mig på? Omogna och osmarta människor som lägger sig i sånt sånt dem inte har nåt med att göra. Dem trycker endast ned andra för att må lite bättre själva en liten stund. Jag har träffat åtskilliga sånna människor i mitt liv tyvärr, blir lika irriterad varje gång. Usch, vad jag är trött på sånt. Det förstör så j*kla mycket. Man kan ju tycka att folk borde släppa sånt uppförande på mellanstadiet men men... Nu vill jag att tiden ska gå fort så att det blir jul så jag kan åka hem till mina nära och kära och ladda batterierna. Sedan kommer det ett nytt år med nya möjligheter. Nån mer än jag som tycker att varje år blir bättre och bättre? :)

Brev

Idag fick jag ett brev i min brevlåda. Pappa hade skickat min favvomössa, som jag hade lämnat till tvätt hos honom i våras tror jag. Nu ett halvår senare är den i Norge igen otvättad. Det får bli handtvätt i helgen tror jag. Det förtjänar den efter den långa omvägen till tvättbaljan. Haha typiskt pappa att skicka mössan i ett vadderat kuvert utan att skicka med en lapp eller nånting mer, bara mössan liksom. Haha pappa i en nötskal. :P

Mat

Nä, nu tror jag faktiskt jag ska dra ner till McDonalds och köpa middag. Jag bor ju liksom mitt i stan så jag borde ju utnyttja det mer, eller hur? Hade jag bott där jag bodde förut hade det krävs cykel för att få varm mat hem. Not the most healthy food men gott och jag är trött och lat idag. Punkt. :)

First day at the gym

Första gången man ska träna på ett nytt gym är nästan som första dagen på en nya skola när man var yngre. Man vet inte vart man ska gå, hur saker fungerar och känner att man gör bort sig hela tiden. Eller det var väl mer än en känsla då. Jag erkänner, när jag är trött så samarbetar inte hjärnan med mig. Efter att ha jobbat hela dagen, cyklat till och från jobb, sedan ett snabbt mellanmål innan jag cyklade till gymmet i ösregnet så är man ju ganska sliten. Och efter träningen är hjärnan typ bortblåst. :P skåpen där man låser in saker är utanför omklädningsrummen, och det kom jag på typ sekunden innan jag gick in i omklädningsrummet, ups. Sedan skulle jag gå och eftersom det regnade ute så hade jag regnbyxor som jag tog på mig vid skorna innan jag skulle gå ut. Det nya gymmet är typ lite modernt där man ska låsa in och ut sig med en liten bricka och sedan gå genom en sån där rondelldörr, men eftersom min bricka inte är aktiverad än så har jag en kod istället. Tror du jag kan skriva en kod på typ 7 siffrer och avsluta med # när jag är sliten? Svar nej. Först glömde jag #, sedan skrev jag fel två gånger fast det fattade jag inte förens jag hade dratt av mig regnbrallor och skor och frågat första bästa snubbe på gymmet. Och istället för att spela cool och skylla på modern teknik så erkänner jag att jag har gjort fel utan att våga kolla på människan och sist men inte minst så när jag ska gå igenom snurr rondell dörren går jag åt fel håll men provar inte andra håller utan säger till snubben att dörren inte fungerar och så få han förklara att jag ska gå andra vägen. Väl utanför snurrdörren får jag dra på mig regnbrallorna, skor och fingervantarna igen innan jag går ut i regnet men känslan av att känna mig som en barnunge som inte fattar nåt. Men men, man kan inte va smart jämt. :)

Golv värme

Idag tröttnade jag på att vara frusen hjemme, så jag satte på golv värmen i badrummet och öppnade dörren. Kanske är det bara är inbillning men det känns redan varmare och skönare inne. :)

Längtar till jul

Fick jul reklam e-post av Ikea igår. Alltså nån mer än bara jag som tänker på jul. Ser verkligen fram emot att åka hem, ska till Sverige på eftermiddagen den 23 och så ska pappa hämta mig i Strömstad. :) saknar folket där hemma... Och gatorna, staden, naturen, mycket saknar jag nu. Jag har inte varit hemma på tre månader och det är två månader kvar tills jag ska hem. Skulle vilja snabbspola fram tiden. Kanske inte det mest positiva inlägget, men lite hemlängtan är något man får räkna med ibland.

Present

Tänkte visa upp pappas present, eller rättare sagt lådan till pappas present. Är lite små nöjd med den. Jag vek upp lådan och typ tapetserade present pappret på kartongen och sedan vek jag ihop lådan igen. Lite tidskrävande men det blev fint. Sedan tog jag och slog in lådan som en vanligt paket, så presenten skulle bli som en överraskning. :)

Höst väder

Så här ser det ut utanför mitt fönster idag, regn, moln och kallt. Nästan 5 grader ute och 19 inne. När det är 19 ute är det skönt men är det 19 grader inne så är det kallt, i alla fall på vinter halvåret. Är inte det lite märkligt? Hur som helst, det är tända ljus och slappning i schäslongen som gäller för mig idag. Jag var ute igår och det var kul, dessutom hittade jag en hundralapp på vägen hem. Det var nice. :) dock är det ju tyvärr alltid lite konstigt folk ute också, varav nån snodde Lisas jacka med hennes nycklar i. Ikke okej alltså. Men annars var det kul, förfesten var kul och där träffade jag lite schyssta människor innan vi gick ut. Det var kul men det blev sent så jag gick väl och la mig vid 4, så lite trött är jag men inte bakis! :D

Hedvig

I höst mörkret är det mysigt att tända lite ljus. :)

Ljus höstbukett

En ljus höstbukett som jag gjorde på jobbet idag. Dock är den halvt inpackad, kom på när jag skulle lägga på cellofanet att jag ville ta kort på den. :)

Tired

Ikväll är jag trött, hade lite ont i huvudet på jobbet. Så när jag kom hem från jobbet blev det té, mellanmål och lite bokläsning. Och nu har latmasken inom mig fastnat i min sköna schäslong. Måste. Laga. Mat. Hungrig. :P

Tønsberg sunset

Tog den här bilden igår på väg hem från jobbet. :)

Clas Ohlson + biblioteket

Idag lärde jag mig att biblioteket i Tønsberg och Clas Ohlson har samma streckkod system. Vet ni hur jag lärde mig det? BIP! BIP! BIP! Lät det i kassan på classe och jag ba ?!?!?!?! Vågade inte gå på stan mer utan gick till biblioteket och lämnade tillbaka en bok och lånade om den andra.

Tillandsia

På onsdag ska jag få tillandsia. :) Även kallad spansk mossa. Jag bad holländaren ta med sig det förra veckan, för då hade han ingen på sin lastbil. Så hoppas han inte har glömt det. Tillandsia kan användas till så mycket. Det ska bli kul. :)

Sett i Norge

På väg hem från jobbet mötte jag en traktor med släpkärra, på släpkärran var det en massa purjolök. Det luktade till och med purjolök. Lite kul, tyckte jag. :) purre heter det på norska. :P

Thoughts

I eftermiddags/kväll var jag hemma hos Lisa. Vi fikade och babblade om lite allt möjligt. Det var verkligen jätte trevligt. Sedan när jag hade kommit hem snakkade jag med mamma på telefon. Det är gött att ha bra människor runt omkring en som man kan babbla om allt med, som lyssnar och peppar en. Jag är en sån människa som måste bli lite på hejjad ibland. Jag vet vad jag tycker, tänker och tror på men vill ändå att nån ska hålla med mig och tycka att jag tänker smart. :) (bilden är ifrån we<3it)

Båt

Typ alla här i Tønsberg, Nøtterøy og Tjøme har båt, somliga har stora andra har små. Men om jag skulle köpa mig en båt skulle jag inte ha en sån mega stor båt eller husvagnsbåt som jag kallar den båtarna man kan bo i. För dem är ju typ som husvagnar på havet eller nåt. Jag skulle ha en liten snabb motorbåt, men den skulle va tillräckligt stor för att man skulle kunna åka till Sverige eller danmark och så kunde man bo på hotell eller bed and breakfast. Det vore nice. :)

Gott

Tänkte köpa lite fika när jag var och handlade förut, men så tänkte jag att en god macka och en kopp té är minst lika gott det. Och yes det var det, det blev en liten afternoon nap på det också. Finefine grejjer det. :) Nu är det helg, eller jag är ledig på söndag i alla fall. Har ingen helg følelse alls. Men det ska bli nice med sov morgon i morgon. Tror jag håller på att bli lite pensionär, kommer inte ihåg när jag var ute senast, är det en månad sedan? Jag tänker bara att jag vill söva på helgen jämt. :)

Frost

I morse var det 0,8 grader ute när jag drog upp rullgardinen kl 07. Okristligt tidigt på en lördag. Det kändes verkligen att vi närmar oss den kalla årstiden när jag cyklade till jobbet, dessutom tror jag att min favvo mössa är i Sverige. :( Ska be pappa skicka den till mig.

Ylvis

I kveld med Ylvis, haha så bra!! :D Hade jag haft en dator hade jag lagt upp några klipp så att ni kunde skratta lika mycket som jag har gjort i kväll. Underhållning på hög nivå, I like. :)

Hair

Idag har jag varit hos frisören och permanentat håret. Vad tycks? :) har väl aldrig egentligen tänkt på att permanenta håret men för två veckor sedan så kom det in två frisörer i butiken och sa att dem sökte folk som deras lärlingar kunde träna sig på, så då tänkte jag varför inte liksom. :) så nu har jag lockigt/vågigt hår. Det ska bli spännande och se hur länge det sitter i. Det kostade bara 200 norska riksdaler så det var ganska najs att få en helt ny frilla för det priset, i Norge dessutom. :)

Space

Jag var grymt kreativ idag. Jag skapade bl.a. den här buketten (se bild). Arbetsnamnet blev space, sa det ordet typ femtioelva gånger när jag lagade buketten. :P Det är ju lite annorlunda jämnfört med det vi säljer annars. Men rätt bukett till rätt kund liksom. Det kom in en man som hade bröllopsdag och han ville ha en kreativ bukett för hans fru var kreativ och konstnärlig, jag började att se lite på blommor och vips kom jag ju på att jag hade precis lagat en bukett som passade perfekt för kunden, så jag visade buketten och han gillade den och köpte även vasen. Sånt är kul! :D haha men jag hade inte hunnit ta kort på buketten så jag fick fråga kunden om jag kunde ta bilde av den innan han tog med den sig hjem. Men bilden blev ju helt ok ändå, trots en lite halv stökig bänk i bakgrunden. :)
RSS 2.0