Street art

Jag har virkat lite street art som jag och Lisa sydde fast på en lyktstolpe. Har sett sånt för några år sedan i Skövde men inte här så kanske har jag typ importerad det i alla fall till tønsberg. :) I Oslo finns det säkert redan. Så busigt, säger man då. ;) Nu är man ju lite sugen på att göra några fler. Men men vi får se. :)

Ordbok

Ny kategori på bloggen, Ordbok heter den. :) Jag mixar svenska og norsk på jobbet när jag pratar och även när jag pratar med familj/vänner och andra svenskar smyger sig norska ord in så nu tänkte jag att det kanske är på tiden àtt jag lär vidare lite norsk. Tyvärr jag jag inte byta rad av nån konstig anledning, så det blir som det blir. :) Norska ord og fraser. :) Den er grei- det är bra/Okidoki kan man typ avända den frasen som. | kjempe flott-jättebra.| by-stad. | hvordan går det- hur går det. | mye/meget- mycket. | etter hvert-allt eftersom. |Det var bara några ord som jag kom på nu i kväll. Mer dyker upp etter hvert. :)

Det skiter jag i

Dagens läxa. "Det skiter jag i" en bra fras som min älskade mamma lärde mig precis. För man ska inte bry sig så hårt, man vet ju ändå inte vad andra tycker och tänker. Så istället för att spinna vidare på tänk, men om, vad, om ditt och datt och blabliblablibla, så tänker/säger man bara, det skiter jag i. För i slutändan ärligt liksom, är det nåt man gillar mycket så skiter man i vad andra tycker och tänker så det borde man ju göra med allt annat också. Så barn, repitera over and over again, Det skiter jag i. :)

If I were a boy

Ibland skulle jag nästan vilja vara en kille istället, inte så att jag önskar det men ibland känns det som om killar har det lite lättare och kommer undan med mer än vad tjejer gör. Självklart skulle jag vilja ha en killes självförtroende och stabila humör. Vi tjejer är i regel, inte alla så klart, mer osäkra och utseende fixerade och undrar vad folk tänker och tycker om oss. Önskar att jag inte brydde mig alls om vad folk tänker om mig. Men det gör jag. Jo, det som fick mig och tänka på tyg genus eller vad det heter var en kund i butiken idag. En kille + - trettio kom in i butiken. Han var lång och hade som jag kallar det death metal skägg (tätt och inte kort skägg men ändå inte långt typ). Han hade gråa mjukisbyxor på sig och skulle köpa en bukett till sin bestemor og bestefar. Han valde en bukett för 450 spänn by the way. Han va liksom en cool snubbe helt enkelt. Skulle jag däremot gå in till en blomsterbutik i mysbraller skulle jag inte röra mig lika självsäkert utan hoppas att folk inte skulle se att jag hade mysbraller på mig och att dem som gjorde det inte trodde att jag gick hemma hela dagarna på sossebidrag. Visst fjortisar kommer ju undan med mysbraller i skolan men det gills ju inte för här snackar vi 20 + folk. Är inte det lite konstigt att man tänker så? Man tycker att killar är coola i mysbraller men så skäms man när man gör ut med soporna i mysbraller och fliströja hemma. I slutändan handlar det nog bara om självförtroende tycker man att man är cool så uppför man sig coolt och vice versa.

Scary

Idag hade jag ingen lust att bara gå hem och slöa efter jobbet så jag bara parkerade cykeln på innegården och gick iväg till 7eleven och köpte en sjokoladebolle och Norges svar på trisslott och tänkte gå upp till slottsfjællet och sätta mig där en stund innan det blev mörkt. Nästan framme där man går in till själva slottsfjællsområdet stod en en människa med lång mörk kappa och lutade sig mot muren. Tyckte det var lite konstigt att nån bara stod där för det är ju inte så många som går/rör sig i det området så här års. Men sen när jag kom närmare så blev jag livrädd för han hade en mörk mask över ansiktet, med stora typ alien ögon. Han stod och kollade på mig och jag började undra om han typ var en våldtäcktsman som typ ville dölja sitt ansikte eller nåt. Började fundera på om jag skulle vända om och springa snabbt därifrån, men så hörde jag röster uppe på fjället så jag tänkte att det var lugnt och gick förbi människan med masken. Rösterna på fjället var en grupp som kollade på levande stadsteater runt-tur grej eller nåt. Jag frågade en fotograf som följde med gruppen, om snubben med masken tillhörde deras teater grej, och det gjorde han tydligen. Snubben med masken var inte kvar när jag skulle gå hem tack och lov, hade nog ändå inte velat ha vänt ryggen mot honom trots att han var skådespelare. Usch obehagligt.

Lazy afternoon

Idag har det regnat hela dagen. Det är ju lite mysigt med regn, höstmörker och tända ljus i butiken, men man blir så slö. När jag kom hem från jobbet så klättrade jag upp på loftet och la mig på spikmattan en stund och det är bara så mysigt, den som inte har prövat det bör göra det. Man blir så avslappnad och varm. :) Jag blir alltid trött av att ligga på spikmattan så det blev en liten tupplur på en kvart ca. Och nu sitter jag under filten med ipaden och är för lat gå och värma gårdagens lasagne. Gött att laga lite mer och ordentlig mat ibland så man slipper stå i köket varje dag. :)

Lugg

Bjuder på den här tjusiga bilden på mig när jag klipper luggen. Enjoy. ;)

Wild tomato

Såg dem här tomaterna på ica maxi för ett tag sedan och bestämde mig för att köpa med mig en plastkorg för att prova vilda tomater. Älskar färgerna på dem , speciellt den gröna. Så söt. Det var väldigt goda, inte så jätte stark smak men ändå väldigt goda. :) Var det värt 33 kr för ca 10 tomatisar? Ja, det var det för färgerna va så kuliga och nu kan jag stoltsera med att ha ätit vilda tomater. Nu undrar man ju bara hur och var dessa vilda tomater växer, på förpackningen stod det att dem var packade i Holland men odlas dem där också? Vem vet? Jag ser framför mig en djungel eller skog där folk letar efter dem vilda tomaterna i alla fall. Lite så där Loka reklamigt typ.

Mums pizza

Mums nu blir det pizza, tillbuds pizza. Två pizzor för 48 spänn, det du det sker inte ofta i Norge det. :)

Dålig stil

Har precis betalat min årliga husförsäkrings räkning. Ett stort if brev med en massa papper och viktigheter. Men varför kan det inte dimpa ut en penna eller en nyckelring eller nåt kul, så som det gör på bokklubbarnas kuvert. Lite dålig stil tycker jag. Jag är ju faktiskt deras kund och vill ha nåt annat än en tråkig räkning, eller hur?

Kyligt

Idag är det lite små kyligt inne, jag har plockat fram filten och mina fårskinnstofflor. Ligger nedbäddad under filten i schäslongen och fryser om fötterna. Men lite mysigt är det att mysa med en kopp té, kaka och bok. Dock väntar jag på att grannarna ska sätta på sin värme så jag kan snylta värme av dem. Hehe jag bor högst upp och värmen ska ju stiga har jag hört. Snål, ja jag vet. :P Men det finns ju trots allt roligare saker man kan lägga pengar på än el och uppvärmning, eller hur? :)

Musik

Känslan när man ska höja volymen på en bra låt på ipod nanon och man råkar byta låt. :/

Bowling

Ikväll har jag, Lisa och fyra andra varit och bowlat på kilden bowling. Jag har inte bowlat sedan semestern så det var kul att spela igen. :) Det har varit en lång vecka och jag har varit lite slarvig med att slappa och göra kuliga saker det sista. Man måste ha kul, det är väldigt viktigt!!

You and me

Den här fina hortensian köpte vi i onsdag av holländaren. Den heter you and me, holländaren la på tonight, när jag frågade vad den hette. Hihi. ;) mitt ego älskar när folk flörtar med mig. Mer sånt tack! :)

Utkast: Sep. 20, 2012

Jag är för arg för att laga mat och känna hunger.

Vill ha!


Vill ha!!! Cool liten miniförstärkare till el bas minimalistisk och bra. Önskar mig en i julklapp. :)

Hushållsost


Något som jag saknar här i norge är hushållsost, den är mild och god. Snälla mormor och morfar köpte den här till mig när dem kom och hälsade på. Mycket uppskattat! :) Sen köpte dem även mitt favvo bröd, pågen längtan, köttbullar och falukorv. Falukorv har jag hittills inte sett här, konstigt det som är så gott. :)

Garden gnom


It's a garden gnom! Va tycks om mitt ljus som jag köpte på semestern i somras på cervera i Skövde? Jag får lite dåligt samvete att tända eld på hans mössa och värre lär det väl bli allt eftersom. Har lite svårt för att tänka att det bara är ett ljus. Nä, jag vet inte om jag verkligen tycker det är så bra med sånna ljus som blir för söta. Mys stämningen förstörs lite liksom.

Harpun


Den här harpunen cyklar jag förbi när jag ska till och från jobbet. Tänkte att det var lite kul info. :) Mer intressant info är att nu har min helg börjat och jag nu ska dra iväg på cykeln till gymmet och träna. Har dock fastnat i soffan med in flames "cloud connected" spelandes i ipaden. En av mina favvo låtar. Dock är den bäst att lyssna på, att spela den på bas är inte alls lika kul av nån konstig anledning. :P

Sms ros

Tänkte bara rekommendera en Interflora funktion, SMS ros. Man beställer helt enkelt en ros till nån på Interflora hemsida och sedan får mottagaren ett SMS som han/hon visar upp i valfri Interflora butik och så får man en ros och ett kort med ett meddelande från avsändaren. :) Funksjonen finnes også i Norge. :) Beställa SMS ros gör man här; http://www.interflora.se/order.asp?ProductCategoryID=40&ProductID=4275

Smart att veta

Min chef sa nåt väldigt smart igår som jag tänkte dela med mig av. För vad gör man om man sitter i en bil med nån man inte känner sig så bekväm med, antingen är människan typ lite creepy eller kanske alkoholpåverkad eller nåt i den stilen och man vill liksom inte va kvar i bilen men vågar inte säga det. Chefens smarta tips var; säg att du måste spy, för ingen vill ha spy i bilen så då måste ju han/hon stanna. Fy va smart det tipset var eller hur!? :)

hipp hipp hurra!


Ett stort hipp hipp hurra till väldens bästa mamma som fyller år idag! :D Grattis! Du är bäst! Hoppas du har haft en kjempe bra dag! Kramkram <3

En liten inblick


Den här dagen har gått i ett. Vaknade i morse med mega finne på hakan (okej då har fler men dem är inget mot den finnen) som kändes nästan som om jag var bedövad eller nåt, sedan cyklade jag i väg till jobbet, har jobbat där i ett år exakt idag och det firades med hembakt äpplekaka som jag bakade igår. På jobbet var det en massa att göra, vi hade fått varor samt en massa snittblommor som skulle snittas m.m. När vi var klara med det samt order så kom Holländarna med sin lastbil. Älskar hollädaren, så mycket och så mycket fint har han. :) tipptopp, det är lite som julafton varje onsdag. :) Då blev det lite mer att snitta och sätta i vaser och på kylen samtidigt som jag var moraliskt stöd för kollegan som skulle göra en lite exclusive dekoration till Quality hotel. Den sista timmarna på jobbet spenderade jag att göra några buketter till försäljning samt lite små plock av saker och ting som hade fått fötter under dagen och vips så var det dags att rydda in och stänga butiken. :) På cykeln hemåt igen och yogert och chokladflingor fick det bli innan jag tvingade iväg mig på cykeln till gymmet. Men fy va gött det va att träna. Jag har styrketränat hela kroppen samt joggat pyttepytte lite (4 min, hehe orkar inte mer) på rullbandet innan jag cyklade hem igen. Skype prat med bror, sedan dusch och middag och disk och små plock i lägenheten. Och nu är klockan kvart i elva och först nu är det kväll. Det har varit en bra dag!

Teieblomst


Idag har jag jobbat exakt ett år på Teieblomst!! Hipp hipp hurra! :) det har varit ett bra år, tycker jag. Jag har lärt mig en massa och arbetat upp en bra effektividitet i mitt arbete. Jag gillar att jobba effektivt och känna att jag gör något. Blomster branschen är bra på det sättet för det finns alltid nåt att göra fast det inte är några kunder i butiken eller order att göra så kan man ju antingen sköta om växterna lite eller exponera varorna bättre eller förbereda inför högtider m.m. Julen kommer ju varje år den 24/12 så redan nu har jag börjat att tråda kottar när jag har haft tid. Jag ser verkligen fram emot jul, det kommer att vara skit mycket att göra för att uttrycka det milt och många långa arbetsdagar och kvällar, men ändå är det kul. Vi på jobbet har beställt en massa fint till jul och planerat saker som vi ska tillverka till försäljning. Så fort vi får varorna och lite tid över ska vi börja med jul på riktigt. Det ska bli kul! Jul är lite som skarpt läge i militären, fast i butik. Då måste man vara väl förberedd. :)

Stickad mössa


Jag har stickar färdigt min vinter mössa nu. Visst blev den fin? :) Pälsbollen högst upp kostade visserligen typ tre gånger så mycket som själva garnet men ack så fin och mjuk den är. :) Dessutom har den en smart knapp funktion så man kan plocka av bollen när man tvättar mössan. Det er innmari lurt, synes jeg i vart fall. :)

Höst


Idag är jag ledig och har gjort några ärenden på stan. Jag har skaffat ett lånekort på biblioteket här i tønsberg och lånat två böcker som jag har velat läsa en tid. Båda är på norska, men det gör inget för jag har bott här så länge nu så det går typ lika fort att läsa på norska som på svenska. :) Dessutom har jag köpt lite garn, så nu är jag verkligen redo för hösten, med innekvällar och dagar med böcker och stickning. :) Sen får jag tillägga att jag tror jag ser nog lite bra ut idag, för det var faktiskt flera killar som kollade på mig på när jag var på stan, en log faktiskt. Det var lite trevligt. :)

Talking svorsk


Jag vet ikke helt hur jag snakker längre, det blir liksom en blandning mellan svenska og norsk. Jag kände att jag till en början var tvungen att anstränga mig lite i början när jag pratade med mormor och morfar, så att jag skulle snakka ren svenska. För det blir ju så på jobbet att man vill prata sån så att kunderna skjønner vad jeg sier. Det är lite viktigt för mig, sen så tycker jag det är kul. Vi har det lite kul på jobbet med mig og min norska, och dem märker alltid när jag har pratat en massa svenska. Typ idag efter en helg med bara svenska sa Viggo att jag lät lite Texas när jag pratade, haha! :) därav bilden, Texas flagga. :)

Nice


Vore riktigt nice att åka till nåt sandstrand og palmer land. Kollade på living and travel chanel igår och dem hade så fina inslag om vackra resemål. Nä, jag är riktigt res sugen nu. Det finns så många platser jag vill se. :)

Changes

Nuru har jag bytt design på bloggen igen. Skulle dock gärna byta bort allt det svarta mot nån annan schysst färg, men jag vet inte hur man gör. Så det får bli nån annan gång när typ Elina kan hjälpa mig. :)

Besök


Min mormor och morfar har varit här i Norge och besökt mig i helgen, det var verkligen kjempe trevligt. Det var så kul att se dem och man inser att man faktiskt saknar att man inte kan bara kika förbi en sväng hos dem längre. Igår var vi uppe och kollade på slottsfjællet og kollade på slotts ruinen, det är nog av dem jag har fått mitt historie intresse, sedan gick vi en promenad genom stan så att dem fick se lite av byen og även min leilighet/lägenhet innan vi gick og spiste middag på Esmeralda nede ved brygga. Idag var vi ute på utfykt till Verdens ende och kollade runt lite där och fikade. Sedan åkte vi hjem til meg og så lagade jag lunch till oss. Det blev en kyckling/pasta sallad. Se bild. Det var en kjempe trevlig helg! :)

Mcgäng

Idag på väg hjem ifra jobben min hörde jag ett muller trots musik i öronen. Värsta mc gänget kom körande. Jag stannade vid ett lyskryss (vad heter det på svenska, vägkorsning med rödljus?), och väntade på att det skulle bli grön gubbe. Och Mc snubbarna började köra in i lyskrysset og sedan så stannade två mc snubbar og typ hindrade annan trafik att köra för att alla dem 20-30 st skulle åka i samlad trupp. Jag tyckte det bara var så awesome, jag är helt fascinerad av Mc gäng jag tycker det är så coolt med västar, tillhörighet och att dem jämt ser så tuffa ut. Men sen så har jag ju tillräckligt med själv insikt för att veta att det är nog som mest coolt på avstånd. ;)

Inspiration


Jag ligger i schäslongen og kollar i den nya Ikea katalogen, den finns så mycket fint. Wow nån gång ska jag ha ett nytt fint funkis hus og typ allt ska va ifrån ikea, kök, badrum, möbler, allt. Ikea är bäst. :)

Vovve valp


Jag bara måste lägga upp en bild på mammas och Magnus lilla valp. Har inte träffat den lilla krabaten än men han bara är så söt. :)

wiho its working


Fatta glädjen, min blogg kan äntligen användas fullt ut igen!! :) Haft problem med appen och har man bara iPad så måste man ha appen för att lägga upp bilder. Och nu bara sådär kunde jag ladda ned appen ytterligare än en gång och den fungerade!! Wiho :D Nuru blire bloggande. :) känner att mitt ego behöver en liten kvadratmeter i cyberspace. :)
RSS 2.0