Babbel

Tänkte rekommendera om ett kul språk dataprogram. Jag har ju velat lära mig tyska ett bra tag nu, och Babbel är ett väldigt kul sätt att lära sig ett främmande språk.
Uppgifterna är väldigt pedagogiska och roliga.
Jag har ju touch screen på min laptop, kan verkligen rekommendera det till de som ska köpa sig en dator. Super bra, det är så bra och smidigt. :)

Böcker

Ordning och redan på loftet. Har ändrat om lite här hemma i lägenheten.
Packat upp hela till Norge lådan och nu är nästan alla mina favvo böcker samlade på en plats.
 
 
 

För inte så länge sen egentligen

 
 
När jag åkte från Mundheim på Vestlandet till Tönsberg för att gå på jobb intervjuer så bodde jag på det här hotellet.
Det var för 1,5 år sedan, men det känns nästan som ett liv sedan. Jag var young, free and wild. Jag är ju fortfarande ung, men free and wild... njaa inte så värst mycket.
Hoppas det ska bli lite spännande äventyr nu i vår i alla fall.
Till dess ska jag fortsätta att drömma, spara och vara fokuserad på det jag vill göra.
Hittade den här lilla fågeln på isen, är det en svan?
Nu är det vinter, på sommaren är det fullt med båtar här, man kan ju nästan tro att alla i Tönsberg har varsin båt.

Jorden

Jorden sett från Ipad.

Verktygslåda

Jag fick en verktygslåda och lite bra verktyg av Martin i julklapp.
Dock var lådan för stor för att få ned i resväskan tillbaka till norge, så pappa och Martin tog med sig den när dem hälsade på tidigare i veckan.
 
Så nu har jag lagt ned verktygen plus lite till, insåg att mina stickor, späcknål, mina stämplar och lite till fick plats i lådan. :)
Super bra. Ordning och reda, det gillar jag.

Lilleström 2013

Yes här kommer inlägget jag snakka om tidigare. Lite bilder på fina ting från mässan.
Jag gick runt och kikade och funderade på om vilka slags produkter och vilken nish jag skulle ha om jag hade en butik. 
Nåt jag verkligen ska ha i min framtida butik om jag ska ha nån är LUFT. Luft är enligt min mening och även det lärde jag mig i skolan att det är otoligt viktigt, för man ser inte trädet för skogen om ni fattar.
En hög med en massa blandade ting säljer inte lika bra som en slags vara exponerad med luft med spotlight på sig. 
 
 

Jag stod också en stund och lyssnade på en föreläsare från Jotun angående just exponering, hur en fransk butik hade hängt upp en massa koppar i fina band i taket och med fint ljus på dem. Hon blev helt fascinerad av kopparna och köpte tre stycken som hon egentligen inte alls behövde. En månad ser hon en bild i ett inrednings magazin just på dem kopparna ifrån den butiken och hon kände sig riktigt trendig för hon hade ju redan dem kopparna sedan en månad tillbaka. Sedan läste hon artikeln och där stod det att det var fjor årets koppar som dem inte hade fått sålt och bara exponerat på ett kul sätt och nu var hela varulagret sålt. Exponering är allt.


 

Idag

Idag har jag varit på gave og interiør messen i Lillestrøm. Kom precis hem och har ätit en macka och en Wayne's Coffee smoothie. Jag har helt slut och trött, jag ska lägga upp ett bra inlägg om dagen men mina bilder är på mobilen och jag är trött och orkar mig inte ur soffan. :P har förutom fikat bara ätit en liten pizza slice idag så jag borde väl laga lite mat. Men som sagt, jag är lat och måste ladda lite först och spela lite wordfeud med Martin. :)

:/

Nästa gång bits jag...

Sabaton

Jag har börjat lyssna på Sabaton en hel del det sista, lite kul med att dem sjunger på svenska.

Långpromenader

Kollade förut på bilder från min gamla mobil och hittade en massa fina bilden och minnen.
Hade en massa bilder på Målle från alla våra långpromenader.
 
Jag har sagt det förr men jag säger det igen, Målle var verkligen en fantastisk hund och vän. Han var alltid där och kunde trösta en om man var ledsen och få en att skratta när han sprang omkring som en tok. Han var en omtänksam och snäll hund.
Dessutom varhan en fena på att hitta mat, spelar ingen roll om t.ex. moroten var nedgrävd i farmors trädgårdsland, Målle grävde upp och åt den ändå . Han var smart han.
 
När jag gick andra och tredje året på gymnasiet och bodde hos mamma på vardagarna och hos pappa på helgerna så var det jag och Målle som var skillsmässobarn och där jag bodde bodde Målle. :)
 
 

Var glad!

Igår kom Martin och pappa och hälsade på en sväng. Dem skulle upp till Trysil i dag och sov över här. Jätte trevligt att få träffa kära bror och far. <3
 
Vi åt god mat, lövbiff och skruvade pommes med god krydda på.
Till efterätt blev det popcorn och kakor.
 
Det var verkligen super mysigt att ha dem på besök. Ni anar inte hur trevligt jag tyckte det va. Vänner och familj är det bästa man har.
 
Pappa tog med sig en låda med mina grejer i som jag packade i somras. Till Norge lådan heter det och jag minns inte allt som är i den, så det ska bli spännande och se vad som är i den. :)
 
Gubben på bilden låg i lådan, visst är den fin. :) Den här jag fått av Elina. :)
 
Är det nån som vet hur man kan ändra bilderna så dem inte ligger ned på sidan?
 
Ha det bra!

Finbesök ifrån Västra Götaland

Idag får jag finbesök ifrån Västra Götaland, kära bror och pappa kommer på besök. 
Det ska bli väldigt trevligt. :)

Mat

Idag anstränger jag mig i köket och lagar spagettigratäng. Yum.
 
Det var tillbud på köttfärs på Rema1000, annars brukar jag vara för snål för att köpa kött i Norge. Så nu blir det lite ordentlig och god mat framöver.
 
Måste erkänna att jag är lite avis på Skövdebor som kan handla jättegod mat på ica maxi där det finns allt för samma peng som jag handlar tråkig mat här. Tänk om Ica Maxi Skövde fanns här, det hade varit toppen. :)

Home office

Har hittat det bästa laptop stället i lägenheten. Barstolen får agera skrivbord och fotpuffen får bli stol. Kjempe bra! :)

Party

Ikväll blir det partey, ska ansluta lisa och co på byn om lite ca en halv timme. Nu har jag i alla fall sminkat mig, nu ska jag bara fixa håret och bestämma vad jag ska ha på mig. hmmm...
Auf wiedersehen!

Bästa onsdagen på länge

Ikväll åt jag, min förra chef, min förra kollega och Lisa på Peppes Pizza.
Det var verkligen kjempe trevlig och vi hade så mycket att prata om, vi jobbar ju i samma bransch så lite jobb prat blev det ju men det var bara trevligt. 
 
Det var den trevligaste onsdagen på länge. God mat och trevligt umgänge. :)
 

Idag

Idag har jag gymmat, dreglat efter en ny resväska, ätit god fruk, kollat på svenska hollywood fruar på tv, läst ut en bok, börjat läsa en annan bok, ätit god mat och nu spelar jag wordfeud med kära bror. Min dag i korthet. :) Hoppas ni har haft en bra dag. :)
 

Gym

Hello kidz.
Short update from me. :)
 
Jag kan stolt meddela er att jag har slått person rekord idag på gymmet. Jag joggade i 12 minuter i streck, det du!
Mitt gamla rekord är typ runt 5 min. (brukar aldrig jogga får jag väl meddela till dem som inte vet.)
 
Jag brukar bara kolla på andra löpare/joggare på gymmet och undrar hur dem freaksen är skapta som orkar stå och mala jättelänge på rullbanden. Men nu ska jag också bli ett hurtigt freak är väl själva planen. :)
 
Efter att ha joggat i 12 min var jag tvungen att gå lite och sedan joggade jag tre minuter till så det blev totalt 15 min joggning.
 
Så min plan är att jag ska börja jogga lite framöver så jag kan ge mig ut och jogga lite i vår och tycka det är kul. :)

I have a dream

Jag har en dröm om att jobba och resa runt i välrden.
Och allt jag behövde ha med mig fick plats i en resväska.
 
Jag skulle va fri som en fågel att bara dra när jag ville till nån plats som lät intressant. Det vore nice.
 
Universum, det önskar jag mig i födelsedagspresent. :)
Hittade bilden på internet
 

Huvudvärk

Tänkte bara upplysa världen om att jag har ont i huvudet. :(
 
Hoppas ni andra har en bättre lördagkväll utan huvudvärk.

Highlights of the year 2012

Året var 2012. Det är en hel del som har hänt under det året, både positiva och lite negativa.
 
I januari var jag på min första mässa med jobbet, på gave og interiör messen i Lilleström. Dessutom var Interflora där och höll i en data kurs. Jag gillar egentligen inte skola men jag lärde mig en del på den kursen som jag tror mig kan ha nytta av i framtiden.
 
Februari var en tuff månad, lille Målle vovven var sjuk. Jag är verkligen tacksam för att mamma och Magnus åkte och hälsade på mig i samband med min födelsedag så jag fick träffa Målle.
Den 22/2 dog Målle. Han var verkligen en fantastik hund, alltid pigg och glad. Saknar honom.
 
Två veckor efter Målles bortgång, var det Rufsens tur att säga adjö till jordelivet och återförenas med sin syster Polly i himmelen. Rufsen blev en gammal kanin herre, nästan 11 år blev han!
 
I april åkte jag till Karlstad och såg In Flames. SÅ BRA LIVE!! :D Bästa bandet ever! Så j'kla bra är dem. :)
 
Bilen lämnades kvar i Sverige så jag slapp betala svin dyr tull för att göra den norsk. Riktigt jobbigt att va utan bil, ens frihet att bara dra nånstans försvann. Det var faktiskt riktigt jobbigt att lämna bilen, tidigare brukade jag åka hem till sverige en helg i månaden för att träffa familjen och min bästa kompis Elina och utan bil försvann den möjligheten.
 
17 maj firades med Lisa med parad, grillat och en sväng in till byn för att kolla på ett tivoli och studentparaden. Den var en bra dag.
 
I juni flyttade jag in i min nuvarande lägenhet, var tvungen att flytta från min gamla lägenhet för att hyresvärden dog och huset skulle säljas, så vips var man tvungen att hitta nåt bra ställe att bo på på minde än en månad.
Men tur hade jag och fick den här toppen lägenheten som jag bara älskar. :)
 
Sommaren bjöd på några fina sommardagar som förgyllde den sommaren.
 
Dem sista veckorna innan semster jobbade jag som ett djur och började semestern med feber och förkylning. Snälla mamma och Magnus hälsade på samtidgt som dem hämtade hem till Sverige till min livs första semester. 
 
En tur til Liseberg blev det med världens bästa Elina! Elina, aka turgubbe vann en megastor toblerone. yum. :) Det var en toppen dag som jag gärna vill göra om i sommar. :)
 
Den 20/7 Körde jag upp min bil till Stockholm och sålde den. Lika gött som att bli av med den så var det lika tråkigt att va billös.
 
Den fösta augusti var det tillbaka till verkligheten och Norge.
 
Mormor och Morfar kom och hälsade på mig i Norge och vi åkte på utfykt, turistade lite i Tönsberg och åt på restaurang. Tyckte det var så kul att dem åkte hela vägen hit för att hälsa på mig. Det var en trevlig helg.
 
Hösten var lång och inget kul hände. Det var en ganska jobbig höst för mig.
 
Desember kom och julhandeln också, hardwork för att beskriva det lite snabbt. Highlighten var att jag den 23 åkte hem till Sverige efter 5 långa månders frånvaro och längtan.
Det var en trevlig jul och ny år.
 
Hur ska vi samanfatta 2012? ja, sommaren var helt klart min årstid, har många fina sommarminnen. Och självklart har det varit ett bra år. Dock hoppas jag att 2013 blir ännu bättre. :)
 
Gott nytt år allihopa!
 
 
 

På andra bloggar

Det är många andra bloggare som skriver om sina higlights från 2012, funderar lite om jag också ska göra det. Vi får se. Until then, Ha det! Og God heg! :)

Lilla jag

Hittade den här bilden på mig när jag var liten när hemma i somras. Hur gammal jag är på bilden eller var den är tagen vet jag inte men söt var jag på bilden tycker jag. :)

Min jul i Fägre

Tulpaner
 
Det är några bilder från min jul i Fägre hemma hos mamma och Magnus, samt den lilla rävvovven Yoshi. :)
 

Blåmärke

Här är mitt fina ben. Full med röda blåmärken.
 
Och frågan lyder;
 
Hur fick jag dem?
 
A: Blev sparkad av en häst?
 
B: Kickboxning?
 
C: Burit omkring på tunga väskor en hel dag?
 
Hmmmm...
 
 
 
 
 
 
 

Svar; C Burit omkring på tunga väskor en hel dag.
 
Att åka kollektivt från Skövde till Tönsberg i Norge här inte en dans på rosor inte. 
 
Nån gång ska jag bli bra på att resa med lite och lätt packning, nån gång. :)

Gott nytt år!

Gott nytt år allihopa!
 
Det blev inget mer blogginlägg ikväll, det blir ett nån annan dag när jag har tid. Until then gott nytt år! 
 
RSS 2.0